-
- Hurghada
- 33° C
-
- Djerba
- 30° C
-
- Varadero
- 27° C
-
- Sharm
- 33° C
-
- Safaga
- 36° C
-
- Punta Cana
- 29° C
-
- Tenerife
- 23° C
-
- Antalya
- 26° C
-
- Korfu
- 23° C
-
- Zakynthos
- 27° C
![]() |
1 EUR | 7,54 HRK |
![]() |
1 EUR | 1,17 USD |
![]() |
1 EUR | 0,87 GBP |
V prípade, že potrebujete viac informácií o niektorom z ponúknutých zájazdov alebo máte záujem o destináciu, ktorú ste v našej ponuke nenašli, zanechajte nám na seba kontakt a my sa Vám ozveme!
Počet termínov:
1 termín / 1 Last minute / 0 First moment
Strava:
Raňajky
Doprava:
Viedeň
Počasie:
Dnes | ![]() |
22°C |
Zajtra |
![]() |
15 - 28°C |
8.9. |
![]() |
16 - 29°C |
9.9. |
![]() |
19 - 30°C |
Popis |
---|
Rýchly popis: Recept na dni plné gastronomických zážitkov? Prehliadky talianskych miest, ktoré preslávili nie len historické udalosti, ale práve ich chutné vína, syry, omáčky a iné dobroty. Typ stravy: raňajky Doprava: letecká V cene je zahrnuté: 4x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami, letecká doprava Viedeň - Bologna - Viedeň, servisné poplatky, 1x príručná batožina 10 kg/os., transfer na letisko a späť s nástupom v NR, TT alebo BA, transfer letisko - hotel - letisko, sprievodca CK, autokarová doprava počas okruhu, 3 ochutnávky podľa programu (balzamikový ocot, parmská šunka + syr, víno), ostatné prehliadky podľa programu bez vstupov. V cene nie je zahrnuté: Povinné príplatky: orientačná cena pobytovej taxy 2 EUR/os./noc (platba na mieste). Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie KOMFORT alebo poistenie PLUS, orientačná cena vstupov 50 EUR/os. (platba na mieste). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 145 EUR/4 noci. Batožinové limity: v prípade zmeny leteckej spoločnosti si CK vyhradzuje právo na ich zmenu. Program: 1. deň - prílet do Bologne, mesta známeho nielen najstaršou univerzitou na svete, ale aj gurmánskymi špecialitami. Návšteva Mercato di Mezzo v kulinárskom centre mesta, štvrti Quadrilatero. V tomto gastronomickom "štvoruholníku" možno nájsť to najlepšie z chutí regiónu Emilia- Romagna a Bologne. Tagliattele al ragu, inak a inde známe ako bolonské špagety, piadina - chlebová placka podávaná s najrôznejšími oblohami alebo miestna jemná klobása mortadella. Popoludňajšia prehliadka mesta zahrnujúca hlavné námestia Piazza Maggiore, Piazza Nettuno s ikonickou Neptúnovou fontánou, Palazzo del Podesta a samozrejme symbol mesta - Due Torri - Dve veže, ktoré sa zachovali ako jedny z mála rodinných stredovekých mrakodrapov. Ubytovanie a nocľah. 2. deň - raňajky, návšteva Modeny, s prehliadkou centra mesta, pretkanej tým najlepším z miestnej gastronómie - raňajkové "šišky" gnocco fritto, ktoré si možno vychutnať v každú hodinu dňa. Malé tortellini, veľké tortelloni, či najväčšie tortellacci. Ľahké šumivé víno lambrucso a menej známa šunka culatello. Ochutnávka jedinečného miestneho balzamikového octu s nezameniteľnou chuťou. Popoludní presun do Parmy, ktorá je okrem svojich architektonických pamiatok v historickom centre preslávená predovšetkým parmskou šunkou (prosciutto di Parma) a kráľom syrov parmezánom (parmigiano reggiano). Ochutnávka. Návrat do hotela. 3. deň - po raňajkách odchod do jedného z najkrajších mestečiek Talianska - Dozza, ktoré je známe aj vďaka nevšednému festivalu maľovania stien domov. Návšteva Enotéky, nachádzajúcej sa v hrade a jeho pivniciach. Ochutnávka regionálnych vín. Popoludní návšteva Raveny, kde ranokresťanské pamiatky (UNESCO) tvoria súbor kultúrnych pamiatok špecifických zmesou viacerých štýlov a tradícií. Ani tu gastronómia nezaostáva so svojimi passatelli - nevšedne pripravovanými a tvarovanými cestovinami. Vychutnať si možno aj čerstvé ryby a mušle z neďalekého prístavu. Ubytovanie. 4. deň - po raňajkách odchod do San Marina, najmenšej nezávislej republiky na svete. Medzi najzaujímavejšie pamiatky patrí pevnosť La Rocca, Palazzo Publicco, či tri stredoveké veže, ktoré dali meno aj obľúbenému miestnemu dezertu - torta tre monti. Odchod do mestečka Rimini, známeho predovšetkým svojimi kilometre dlhými piesočnatými plážami. K oddychu pri mori je nutné pridať morské špeciality, napr. rybí guláš (brodetto di pesce ) typický pre prímorské mestá Talianska a osvieženie dodá pravá talianska zmrzlina - gellato. Návrat do hotela. 5. deň - raňajky, návšteva mesta Ferrara, presláveného svojou renesančnou architektúrou s hradom Este a tradičnými špecialitami. Za zachovanými mestskými hradbami si možno dopriať varenú salama da sugo, zemiakmi plnené tortelli di patate a sladkou bodkou pre milovníkov čokolády je torta tenerina. Transfer na letisko, odlet do Viedne. Dni: 5 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD Pamiatky v programe pre leták: Bologna - Modena - Parma - Dozza - Ravena - Rimini - San Marino - Ferrara |
GPS súradnice nie sú dostupné.